Hjälp

Hur kan vi hjälpa dig?

Välj din första trupp

Kan jag ha mer än ett lag i Allsvenskan Fantasy?

För att göra spelet så rättvist som möjligt går det bara att registrera ett Allsvenskan Fantasy-lag per person. Du kan dock spela med ditt lag i flera olika ligor och tävlingar (se ”Ligor”).

Hantera ditt lag

Vad händer om ett lag i Allsvenskan spelar två gånger i en omgång?

Spelare i ditt Fantasy-lag som spelat två matcher i en omgång kommer att få poäng för båda matcherna.

Kaptener som spelar två matcher i en omgång kommer också att få dubbla poäng för varje match de spelar.

En av mina spelare skulle spelat i två matcher i en omgång men var bara med i en av dem. Varför blev han inte utbytt i mitt Fantasy-lag i matchen han inte spelade?

Om en spelare får speltid i en match (oavsett hur mycket eller lite han spelar) kommer han inte att bytas ut automatiskt. Detta oavsett om han bara spelar i en av två matcher i aktuell omgång.

Samma regler gäller för kaptener och deras bonuspoäng.

Vad händer om ett lag i Allsvenskan inte har match i en omgång?

Om en spelare i din startelva inte medverkar i en omgång så kommer denne inte att få några poäng från den omgången.

Finns det en lista med spelarna i Allsvenskan som jag kan titta på?

Vi har en komplett spelarlista som du kan studera och skriva ut.

Kan jag göra ändringar i mitt lag efter att jag registrerat det för Allsvenskan Fantasy?

Obegränsat antal byten kan göras fram till deadline för omgång 1 (se "Övergångar").

Vad händer om en spelare flyttar till en annan klubb i Allsvenskan under säsongen och jag redan har tre spelare från den klubben i mitt Fantasy-lag?

Om en spelare flyttar till en ny klubb i Allsvenskan, och du redan har tre spelare i ditt Fantasy-lag från den klubben, kommer du behöva byta ut en av spelarna från den klubben innan nästa deadline då det bara är tillåtet med maximalt tre spelare från en och samma klubb i Allsvenskan i ditt Fantasy-lag.

När kommer spelare som flyttar till eller byter klubb i Allsvenskan att läggas till på listan över spelare?

Nya spelare kommer att läggas till inom sju dagar från det att deras övergång genomförts.

Min spelare har lämnat Allsvenskan. Vad gör jag nu?

Den här spelaren kommer inte att generera några Fantasy-poäng när den lämnat Allsvenskan. Du behöver sälja spelaren och ta in en ersättare för att kunna få fler poäng från dennes position.

Hur ändrar jag mitt lagnamn i Allsvenskan Fantasy eller det lag jag hejar på i Allsvenskan?

Du kan ändra ditt lagnamn om du går in på "Laginställningar". Laginställningar

Hur ändrar jag profilinställningar så som mitt användarnamn och Allsvenskan Fantasy-lösenord?

Du kan ändra sådant om du går in på "Användare". Användare

Jag har inte blivit intagen till supporterligan för mitt favoritlag i Allsvenskan. Hur kommer det sig?

Säkerställ att du angett ditt favoritlag inne på "Laginställningar". Laginställningar

Du måste ange ditt favoritlag i Allsvenskan innan deadline för den omgång då du går med i Allsvenskan Fantasy.

Vad innebär automatiska byten?

Spelet kommer automatiskt att byta ut spelare som spelar 0 minuter mot den högst prioriterade avbytare som spelade i samma omgång och som inte bryter formationsreglerna.

Varför har inte mina Allsvenskan Fantasy-spelare blivit automatiskt bytta än?

Automatiska byten genomförs i slutet av varje omgång när alla matcher spelats klart. Din avbytare måste ha deltagit i en match i samma omgång och ditt lag måste kunna hålla en giltig Fantasy-lag-formation även med avbytaren (med en målvakt, minst tre backar och minst en anfallare (se "Prioritera Dina Avbytare För Automatiska Byten")).

Kan jag göra ändringar i mitt lag under en pågående omgång?

Alla ändringar du gör i ditt lag efter en omgångs deadline kommer inte att börja gälla förrän efter deadline för nästkommande omgång.

Varför är summan av mina Fantasy-poäng mindre än summan för alla mina poäng per omgång?

Om du vill göra mer än en övergång inför en omgång så kommer varje extraövergång innebära ett poängavdrag på 4 poäng från din totala poäng vid nästa omgångs deadline (såvida du inte valt att använda ett frikort).

De Fantasy-poäng som dras av för ytterligare övergångar kommer bara att påverka din totalpoäng samt dina head-to-head-poäng för den aktuella omgången (om du deltar i en head-to-head-liga). Omgångspoängen (som visas under Senaste poäng och i Klassiska ligor) kommer att visa dina Fantasy-poäng från den aktuella omgången utan avdrag för ytterligare övergångar.

Övergångar

Kan jag avbryta mina övergångar?

Nej. När du väl bekräftat och genomfört dina övergångar kan dessa inte avbrytas eller återställas (om du inte använder ditt frikort för övergångar innan den kommande omgångens deadline).

Följer oanvända fria övergångar med till nästa omgång?

Om du inte använder samtliga fria övergångar i en omgång kan du göra en extra fri övergång inför nästa omgång. Om du inte använder denna sparade fria övergång under nästa omgång kommer den att sparas tills du använt den. Du kan aldrig ha mer än en sparad fri övergång i taget.

Hur använder jag mitt frikort?

Frikort kan användas när du genomför övergångar. När de övergångar du gör börjar kosta poängavdrag kommer "SPELA FRIKORT"-knappen att bli klickbar.

När jag använder mitt frikort för övergångar, måste alla övergångar jag vill göra genomföras samtidigt?

Nej. När du väl valt att använda ditt frikort för övergångar inför en omgång kan du göra så många olika övergångar du vill när som helst innan deadline för den aktuella omgången. Alla frikortsövergångar du vill genomföra måste bekräftas innan den aktuella omgångens deadline.

Ligor

Jag kan inte gå med i en kompis privata liga. Vad behöver jag göra?

Först och främst måste du ha registrerat ett lag på spelet. När du har skapat ett lag så se till att du har den korrekta liga-koden och att du anger den i rätt format, till exempel 12345-6789.

Varför är min head-to-head-poäng lägre än min omgångspoäng?

Om du genomför fler än två övergångar inför en omgångsdeadline kommer varje ytterligare övergång att ge 4 poängs avdrag från dina head-to-head-poäng samt totalpoäng. Dessa avdrag kommer inte visas i dina omgångspoäng.

Hur kan jag se hur andra Allsvenskan Fantasy-lag i min liga ställer upp?

Andra Allsvenskan Fantasy-lag kan bara ses först efter varje omgångsdeadline för att användarna ska kunna hålla sina taktiker hemliga.

För att kunna se ett lags uppställning behöver du bara klicka på dess lagnamn i aktuell ligatabell.

Finns det en gräns för antal lag som kan delta i en privat liga?

Nej, ju fler desto bättre. Däremot kan du bara se maximalt 50 lag samtidigt på en sida. Använd "senaste"/"nästa"-knapparna för att gå igenom hela tabellen.

Kontakta oss

Mejla gärna dina frågor om Allsvenskan Fantasy till oss på fantasy@allsvenskan.se.

Regler

Välj Din Första Trupp

Truppstorlek

För att gå med i spelet så behöver du välja en Fantasy-trupp på 15 spelare, bestående av:

 • 2 målvakter
 • 5 försvarare
 • 5 mittfältare
 • 3 anfallare

Budget

Det totala värdet på din första trupp får inte överstiga 100 miljoner kronor.

Spelare per lag

Du kan välja upp till och med 3 spelare från ett och samma lag i Allsvenskan.

Hantera Ditt Fantasy-lag

Välj Din Startelva

Från din trupp på 15 spelare, välj 11 stycken som ska utgöra startelvan i ditt Fantasy-lag innan den kommande omgångens deadline.

Alla dina omgångspoäng kommer att genereras av dessa elva spelare, men om en eller flera inte spelar kan de bli utbytta automatiskt.

Ditt Fantasy-lag kan ha vilken formation som helst, så länge som det alltid innehåller en målvakt, minst tre backar och minst en anfallare.

Bara startspelare eller spelare som blivit automatiskt inbytta (se "Prioritera Dina Avbytare För Automatiska Byten") i ditt Fantasy-lag kommer att ge dig Fantasy-poäng.

Välj Kapten och Vice-kapten

Från din startelva ska du välja en spelare som ska vara kapten och en som ska vara vice-kapten. Din kaptens omgångspoäng kommer att fördubblas.

Om din kapten spelar 0 minuter i en omgång kommer kaptensbindeln att ges till din vice-kapten.

Om både din kapten och din vice-kapten spelar 0 minuter i en omgång kommer deras typ av bonus att utebli. Ingen annan spelare kommer att ta över kaptensrollen.

Prioritera Dina Avbytare För Automatiska Byten

Dina avbytare finns till för att täcka upp vid oförutsedda händelser som skador och uppskjutna matcher genom att automatiskt byta av spelare som inte spelar i en omgång.

Beroende på hur du prioriterar avbytarna så kommer automatiska byten att genomföras efter varje avslutad omgång på följande sätt:

 • Om din målvakt spelar 0 minuter i en omgång kommer han att bytas ut mot din reservmålvakt, om denne spelat i omgången.
 • Om någon av dina utespelare spelar 0 minuter i en omgång kommer de att bytas ut mot den högst prioriterade avbytaren som spelat i samma omgång och som inte bryter formationsreglerna (till exempel, om du har tre försvarare i din startelva kan en försvarare bara bytas ut mot en annan försvarare).

Övergångar

Efter att ha valt din trupp kan du köpa och sälja spelare på transfermarknaden. Där kan du göra obegränsat antal byten utan extra kostnad fram till din första deadline.

Efter din första deadline kommer du att få 1 fri övergång varje omgång. Varje övergång du väljer att göra utöver dessa i samma omgång kommer att ge 4 poängs avdrag från din totalpoäng (Klassisk poängräkning) och matchresultatet (Head-to-head-poängräkning) vid början av nästa omgång.

Om du väljer att inte genomföra någon av dina fria övergångar kan du göra fler fria övergångar inför nästa omgång. Om du inte väljer att använda din sparade fria övergång kommer den att följa med som en extra fri övergång tills du väljer att använda den. Du kan inte ha mer än en sparad fri övergång i taget.

Frikort

Ett frikort för övergångar kan användas för att göra obegränsat antal övergångar under en omgång. Under en säsong kommer det finnas två tillgängliga frikort, ett mellan omgång 1 - 12, och det andra efter sommaruppehållet mellan omgång 13 - 30. Frikortet spelas i samband med att du bekräftar övergångar som kommer att kosta poängavdrag, och kan inte avbrytas när det väl spelats. Om du redan genomfört övergångar men vill göra fler kommer eventuella poängavdrag för den aktuella omgången att dras tillbaka.

Spelarpriser

Spelarpriser ändras under säsongens gång beroende på hur populära spelarna är på övergångsmarknaden. Spelarpriser ändras inte innan säsongen dragit igång.

Priset som står angivet på sidan för övergångar är spelarens försäljningspris. Försäljningspriset kan vara mindre än spelarens nuvarande inköpspris då en vidareförsäljningsklausul på 50% (avrundat nedåt till närmaste 0,1 Mkr) kommer att gälla för eventuell vinst på den aktuella spelaren.

Till exempel, om du köper en spelare för 8,3Mkr och sedan säljer honom när hans pris är 9,0Mkr kommer hans försäljningspris att vara 8,6Mkr.

Chips

Chipsen kan användas för att, med lite tur, förbättra ditt lags poängskörd under säsongens gång.

Bara ett chips kan användas under en omgång. Följande kort är tillgängliga:

Namn Effekt
Parkera bussen Alla backars poäng fördubblas.
Framåt! Alla anfallares poäng fördubblas.
Två kaptener Både din kapten och vicekapten ger dubbla poäng.

Parkera bussen, Framåt! och Två kaptener är chips som kan användas en gång per år och som spelas när du sparar ditt lag på Mitt lag-sidan. Ett chips som du spelat kan avbrytas ända fram till deadline för den kommande omgången. För att maximera poängskörden när du använder ett av chipsen bör du se till att du har en formation som ger så många spelare på en viss position som möjligt speltid, till exempel: se till att ha fem försvarare i elvan den runda du använder Parkera bussen-chipset.

När du använder ditt Parkera bussen eller Framåt!-chips försvinner kaptensbindeln från ditt lag under den berörda omgången. Du kan inte utse en kapten utan att avbryta spelandet av det aktuella chipset.

Observera att det inte går att spela ett av de tre chipsen om du samma omgång använder Frikortet.

Deadlines

Alla ändringar i ditt lag (startelva, övergångar, byte av kapten, bytesprioriteringar) måste göras innan omgångens deadline för att räknas i kommande matcher.

Deadline är en timme innan avspark i den första matchen varje omgången.

Omgång Deadline
Omgång 1 31. mar 14.00
Omgång 2 06. apr 15.00
Omgång 3 12. apr 18.00
Omgång 4 19. apr 12.30
Omgång 5 24. apr 18.00
Omgång 6 27. apr 15.00
Omgång 7 04. maj 12.30
Omgång 8 10. maj 18.00
Omgång 9 14. maj 18.00
Omgång 10 18. maj 15.00
Omgång 11 24. maj 18.00
Omgång 12 01. jun 15.00
Omgång 13 25. jun 18.00
Omgång 14 06. jul 14.00
Omgång 15 13. jul 15.00
Omgång 16 20. jul 15.00
Omgång 17 27. jul 15.00
Omgång 18 03. aug 15.00
Omgång 19 10. aug 15.00
Omgång 20 17. aug 15.00
Omgång 21 24. aug 15.00
Omgång 22 30. aug 18.00
Omgång 23 13. sep 18.00
Omgång 24 20. sep 18.00
Omgång 25 24. sep 18.00
Omgång 26 29. sep 14.00
Omgång 27 05. okt 12.30
Omgång 28 18. okt 18.00
Omgång 29 27. okt 14.00
Omgång 30 02. nov 14.00

Poängräkning

Under säsongen kommer fina Fantasy-spelare att tilldelas poäng baserat på hur de presterar i Allsvenskan.

Händelse Poäng
För att ha spelat 60 minuter 1
För att ha spelat 60 minuter eller mer 2
För varje mål gjort av en målvakt eller back 6
För varje mål gjort av en mittfältare 5
För varje mål gjort av en forward 4
För varje assist 3
För en hållen nolla av en målvakt eller försvarare 4
För en hållen nolla av en mittfältare 1
För varje 3 skott som räddas av en målvakt 1
För varje räddad straffspark 5
För varje missad straffspark -2
För varje 2 insläppt mål av en målvakt eller försvarare -1
För varje varning -1
För varje utvisning -3
För varje självmål -2

Bonuspoäng

Dessutom kommer bonuspoäng att delas ut till spelare för deras insatser i matcherna.

Offensiv bonus

Spelare kommer att få extrapoäng för chansskapande spel

1 poäng för 3 lyckade inlägg (bollen når en medspelare i straffområdet)
1 poäng för 3 nyckelpassningar (passning som leder till skott på mål)
1 poäng för varje varje skapad stor målchans (där match-analytikern anser att medspelaren bör göra mål)
Defensiv bonus

Spelare kommer också att få extrapoäng för bra försvarsspel

1 poäng för 6 rensningar, blockeringar eller brytningar
1 poäng för 6 bollåtererövringar
Maximalt antal Bonuspoäng

Varje spelare kan få upp till 2 poäng för offensiv bonus och 2 poäng för defensiv bonus.

Till exempel, om en spelare slår 9 inlägg och 6 nyckelpassningar i en match kommer hans totala offensiva bonus att bli 2 poäng. Om spelaren i samma match även gör 12 rensningar, blockeringar eller brytningar, och 12 bollåtererövningar så kommer hans defensiva bonus att bli 2 poäng.

Hållna nollor

Poäng för en hållen nolla ges till en spelare som varit på planen under minst 60 minuter under vilken tid laget inte släppt in mål.

Om en spelare har bytts ut och efter vilket ett mål släppts in kommer detta inte att påverka spelarens bonus för hållen nolla.

Utvisning

Om en spelare blir utvisad kommer denne att fortsätta att få straffpoäng för varje mål som laget släpper in.

Poängavdrag för utvisning inkluderar poängavdrag som görs för varningar

Röda kort räknas även om de delas ut efter att matchen tagit slut, så länge förseelsen sker i samband med matchen.

Assists

Poäng för assist ges till den spelare som slår den sista passningen innan hans lag gör mål. Poäng för en assist ges oavsett om framspelningen var avsiktlig (att den låg bakom målchansen) eller ej (om målskytten dribblade sig fram till sin chans, eller om det var en slumpmässig touch, eller om ett skott skapade målchansen).

Om en motståndarspelare rör bollen efter att en sista passning innan ett mål slås, på ett sätt som tydligt ändrar den tilltänkta riktningen på bollen, kommer ingen poäng för assist att delas ut.

Returer

Om ett skott blockeras av en motståndare, räddas av en målvakt eller studsar i målramen och ut, och ett mål görs från returen, kommer assistpoäng att delas ut.

Självmål

Om en spelare skjuter eller passar bollen och på så sätt får en motståndare att göra självmål kommer assistpoäng att delas ut.

Straffsparkar och frisparkar

Vid mål direkt på straffsparkar och frisparkar kommer spelaren som ordnade straffen eller frisparken för sitt lag att tilldelas assistpoäng, förutom om spelaren själv tar hand om straffen eller frisparken, vid vilket fall ingen poäng för assist kommer att delas ut.

Korrigeringar

För att undvika tveksamheter: poäng som tilldelats under en match kan komma att ändras upp till 14 timmar efter avspark i den sista matchen i aktuell omgång

Datan tillhandahålls av Opta och när en omgång är klar kommer den inte att ändras i efterhand. Vi kommer inte att diskutera någonting rörande statistiken som används för att räkna ut poängen från varje enskild match.

Ligor

Efter att du registrerat ditt lag kan du gå med i och skapa ligor för att tävla med dina kompisar och andra användare.

Typer av ligor

Privata ligor

Privata ligor, där du kan tävla mot dina vänner, är spelets hjärta och lungor. Bara skapa en liga och skicka sedan ut den unika inbjudningskoden till dina vänner så de kan gå med, lätt som en plätt!

Du kan delta i upp till 15 privata ligor. Det finns ingen gräns för hur många lag som kan vara med i en liga.

Öppna ligor

Behöver du lite extra utmaning? Gå med i en öppen liga bestående av 20 slumpmässigt utvalda lag. Du kan delta i upp till tre öppna ligor.

Globala ligor

Du blir automatiskt ansluten till följande globala ligor:

 • Huvudligan som innehåller samtliga registrerade användare;
 • En liga för andra spelare från samma land / region som du
 • En liga för alla som har samma favoritlag i Allsvenskan som du
 • En liga för spelare som anslutit i samma omgång som du.

Ligans poängräkning

I alla ligor delas poäng ut på antingen klassiskt manér eller på head-to-head-sätt.

Klassisk poängräkning

I en liga med klassiskt poängräkning kommer lagen att rankas efter sina totalpoäng i spelet. Du kan gå med i eller dra dig ur en liga med klassisk poängräkning när som helst under säsongens gång.

Om två lag ligger på samma poäng kommer det lag som genomfört minst antal övergångar att rankas högre. Övergångar som genomförts med hjälp av frikort räknas inte in i detta.

Ligor med klassisk poängräkning löper över flera olika faser:

Fas Första rundan Sista rundan
Totalt Omgång 1 Omgång 30
April Omgång 1 Omgång 6
Maj Omgång 7 Omgång 11
Juni Omgång 12 Omgång 13
Juli Omgång 14 Omgång 17
Augusti Omgång 18 Omgång 21
September Omgång 22 Omgång 26
Oktober Omgång 27 Omgång 30
Vårligan Omgång 1 Omgång 12
Höstligan Omgång 13 Omgång 30

Poängavdrag från övergångar i en omgång innan en ny fas inleds kommer inte att dras ifrån totalpoängen i den kommande fasen. Till exempel: övergångar gjorda i omgång 6 (inför omgång 7) kommer inte att dras från dina poäng för maj månad.

Head-to-head-poängräkning

I en liga med head-to-head-poängräkning kommer lagen att möta varandra i matcher i samband med varje omgång. Matchresultatet baseras på båda lagens poäng i den aktuella omgången, minus eventuella poängavdrag från övergångar som gjorts inför omgången.

Tre poäng delas ut för en vinst och en poäng ges vid oavgjort, och lagen rankas sedan efter hur många poäng man samlar på sig i dessa head-to-head-matcher.

Head-to-head-spelschemat läggs vid början av en ligas första omgång. När spelschemat är lagt är ligan låst och inget lag har möjlighet att gå med eller dra sig ur.

Om en head-to-head-liga har ett udda antal lag kommer ett snitt-lag att läggas till för att se till så att alla lag har en motståndare i varje omgång. Snitt-laget kommer alltid att ha så många poäng som genomsnittet för alla lag i den aktuella omgången.

Head-to-head-slutspel

Det är valbart för varje head-to-head-liga att avslutas med ett slutspel som sträcker sig över upp till tre omgångar, där ligavinnaren då utses i en match i den sista omgången. Ett automatiskt genererat snitt-lag kan inte delta i ett slutspel, deras plats kommer i sådant fall att tas av det lag som ligger direkt efter dem i tabellen.

Om en match i ett head-to-head-slutspel slutar oavgjort kommer följande sätt att avgöra matchen:

 • Flest gjorda mål i omgången
 • Minst antal insläppta mål i omgången
 • Virtuell slantsingling

Det automatiskt genererade snitt-laget kommer inte att delta i slutspelet, deras plats tas istället av det lag som ligger direkt efter dem i tabellen.

Cupen

Första omgången i cupen kommer att vara omgång 16.

Kvalificering

De bästa 32.768 lagen i omgång 15 kommer att gå in i den första omgången. Om det är fler än 32.768 kvalificerade kommer det bli en lottdragning mellan de lägst placerade lagen för att avgöra vilka som går vidare.

Så här funkar det

Alla kvalificerade lag kommer att lottas slumpmässigt i den första omgången. Vinnaren (det lag som tar flest poäng minus transferpoäng), går vidare till omgång 2 och en ny slumpmässig lottning. Förloraren åker ut! Cupen fortsätter på samma sätt fram till att två finallag återstår.

Om en cupmatch slutar oavgjort kommer händer följande:

 1. Flest gjorda mål i omgången
 2. Minst antal insläppta mål i omgången
 3. Virtuell slantsingling

Användarvillkor

Användarvillkor

Dessa användarvillkor (”användarvillkoren”) gäller för all tillgång och bruk av Allsvenskan Fantasy (”spelet”) som levereras av Svensk Elitfotboll (”spelutgivaren”). En person som har tillgång till och använder spelet benämns som ”Användare”.

Användarvillkoren består av sex delar:

 1. Generella villkor och ansvar
 2. Spelreglerna
 3. Priser
 4. Marknadsföring och kommunikation
 5. Personuppgifter
 6. Kontakt

Alla användare är bundna till användarvillkoren. Användaren bekräftar att denne har läst och förstått användarvillkoren och accepterar dem i sin helhet.

 1. Generella villkor och ansvar

Spelet kan spelas av personer hemmahörande i Sverige eller utlandet.

Åldersgränsen för att använda spelet är 13 år.

Anställda, chefer, styrelseledamöter, agenter eller andra representanter för Svensk Elitfotboll, de allsvenska klubbarna eller Svenska Fotbollsförbundet har rätt att spela spelet men ej rätt att mottaga vinster som är kopplade till spelet.
Samma förutsättningar gäller för anställda, chefer, styrelseledamöter eller andra representanter för samarbetspartners och sponsorer till spelet och tillhörande innehåll.
För samtliga nämnda ovan gäller att familj och närmaste anhöriga innefattas av samma begränsningar för användande av spelet.

Användare som har blivit avstänga eller stoppade från att använda spelet har ej rätt att använda spelet under annan identitet.

För att använda spelet behöver användare registrera ett konto. Registrering och användning av spelet är gratis, köp av varor eller tjänster är ej en del av spelet.

Användare kan registrera sig för att spela på spelets officiella nätsida fantasy.allsvenskan.se (”nätsidan”). Användaren som har upprättat ett användarkonto har kontroll över kontot. Användaren ska inte dela sitt lösenord, dela kontot eller på annat sätt använda sig av kontot på ett sätt som riskerar kontots säkerhet.

Användaren är ansvarig för att all information i kontot som via registrering görs tillgänglig för spelutgivaren är korrekt och uppdaterad.

Det finns ingen tidsgräns för registrering av ett användarkonto för att få tillgång till spelet, men spelutgivaren kan från tid till annan sätta en tidsfrist för när användaren behöver ha ett registrerat användarkonto samt en spelartrupp i spelet för att kunna vara kvalificerad till poäng som delas i spelet och ger möjligheter att vinna priser. Information om dessa eventuella tidsfrister kan hittas under ”regler”.

Vid registrering av konto kan användaren välja en trupp i spelet, en trupp som blir automatiskt anmäld i spelets övergripande tävling (”ligan”) i enlighet med spelets regler. Användaren kan sedan själv välja att starta eller delta i privata eller eller offentliga ligor. Närmare beskrivning finns under ”regler”.

Namn på användare, trupp eller liga får inte vara i strid med svensk lag, någon tredjeparts rättigheter eller uppfattas som stötande eller opassande. Spelutgivaren förbehåller sig rätten att stänga av, kasta ut eller stoppa användare, trupper eller ligor som bryter mot ovan förutsättningar.

Användaren kan när som helst avsluta sitt användarkonto och avsluta avtalet med spelutgivaren i relation till användarens deltagande i spelet. Vid avslutning av konto går alla dittills tilldelade poäng förlorade.

Spelutgivaren anstränger sig för att inhämta, bearbeta och leverera information av viss kvalité men ej garantera att all information och innehåll i och i spelets direkta närhet är korrekt eller fullständig.

Spelutgivaren friskriver sig från ansvar för att användarens registrering av ett konto i spelet sker vid en given tidpunkt och kommer inte under några omständigheter hållas ansvarig för att användarens konto, trupp, lag, liga eller användandet av spelet är otillgängligt alternativt inte fungerar som förväntat.

Spelet kan innehålla länkar och/eller hänvisa till tredjepartsinnehåll. Spelutgivaren, eller samarbetspartner till spelutgivaren, är under inga omständigheter ansvariga för eventuella konsekvenser för användarens användande av spelet som en följd av sådant innehåll från tredjepart.

Spelutgivaren, eller någon spelutgivaren svarar för, ska under inga omständigheter hållas ansvarig för förlorade intäkter eller förtjänster på grund av programfel, virus eller att spelet anses otillräckligt.

 1. Spelreglerna

Spelets förutsättningar bestäms av spelreglerna, som publicerats av spelutgivaren på nätsidan (”spelreglerna”). Spelreglerna är en del av de övergripande användarvillkoren och kan studeras i detalj här.

Spelutgivaren förbehåller sig rätten att efterhand ändra, justera och komplettera spelreglerna. Användaren uppmanas att vara uppdaterad på spelreglerna, användande efter justeringar, ändringar eller kompletteringar av spelreglerna kommer att anses som acceptans av dessa ändringar. Spelutgivaren skall anstränga sig för att informera om ändringar och justeringar i spelreglerna.

Spelutgivaren har ensam rätt till att besluta och tolka spelreglerna samt tillhörande innehåll i relation till spelet. Detta inkluderar fördelning av poäng och priser för användare. Spelutgivarens beslut kring detta är enväldigt.

Ett eventuellt brott mot dessa spelregler från en användare kommer också att vara ett brott mot användarvillkoren.

Användare accepterar att spelet skall användas i enlighet med användarvillkoren och spelreglerna. Spelutgivaren kommer inte att tillåta att användare kräver betalning för tillgång till privata ligor, uppmanar användare att inte delta i sådana ligor och kan inte hållas ansvarig för eventuellt användartapp i en sådan liga.

Det är strängt förbjudet för användare att kopiera, derivera, dekompilera eller företa så kallad ”reverse engineering” av spelet, använda spelet till att lagra eller överföra skadlig programvara eller andra straffbara föremål till spelet. Det är ej heller tillåtet att försöka komma åt tillgångar eller uppgifter som en användare ej givit sitt medgivande till.

Har spelutgivaren anledning att misstänka att användaren har brutit mot användarvillkoren eller på annat sätt uppträtt på ett olovligt eller straffbart sätt i förhållande till spelet och/eller nätsidan förbehåller sig spelutgivaren rätten att utan förvarning begränsa eller helt stänga av användarens tillgång till spelet.

Användaren accepterar att spelet från tid till annan kan vara otillgängligt på grund av tekniska eller andra orsaker. Spelutgivaren garanterar inte spelets tillgänglighet men arbetar för att spelets drift är på en tillfredsställande nivå. Spelutgivaren ska i allra möjligaste mån informera och förbereda användaren på eventuella begränsningar i spelet tillgänglighet.

 1. Priser

Priser som är knutna till spelet (”priser”) tilldelas användare efter beslut från spelutgivaren. Spelutgivaren förhåller sig rätten att ändra eller justera priserna om det enligt spelutgivaren anses nödvändigt eller utanför spelutgivarens kontroll.

Spelutgivaren kan tilldela priser till användare som, enligt spelutgivarens värdering, har den högsta totala poängsumman vid säsongens slut eller vid annan tidpunkt som bestäms av spelutgivaren, exempelvis månadsvis eller veckovis. Reglerna för poängtilldelning framgår av spelreglerna. Spelutgivaren kommer kräva bevis för användarens ålder inför tilldelning av pris.

Användare som vunnit ett pris kommer att bli kontaktade via e-post och skall därefter bekräfta sina kontaktuppgifter för utdelning av ett pris. När användaren accepterar ett pris har denne också accepterat att spelutgivaren och/eller samarbetspartners kan publicera användarens namn, bild och eventuell kommentar på nätsidan eller samarbetande nätsida.

Priser kan inte överföras till annan, bytas eller säljas under några som helst omständigheter.

Användare under 18 år kan vinna ett pris under förutsättning att dennes vårdnadshavare skriftligen accepterar priset eller – i fall priset inkluderar en resa – garanterar att denne kommer att ledsaga den minderårige användaren.

Om en minderårig användare vinner pris ska spelutgivaren söka tillstånd från vårdnadshavare innan namn, bild, kommentar eller information publiceras på nätsidan.

 1. Marknadsföring och kommunikation

När användaren registrerar ett konto accepterar användaren att mottaga information och marknadsföringsmaterial kopplat till spelet i form av nyhetsbrev, e-sport, sms osv.

Vid registrering kan användaren också välja att ta emot information och marknadsföringsmaterial från Allsvenskan och/eller sin favoritklubb. Användaren kan under ”inställningar” själv hantera sitt samtycke och hur man önskar hantera sina abonnemang.

Spelutgivaren kommer att skicka information om spelet, såsom lösenord, bekräftelse osv i den elektroniska form som användaren väljer under ”inställningar”.

Spelet kan innehålla material som är skyddat av upphovsrätt och andra immateriella rättigheter tillhörande spelutgivaren och andra tredjeparter kopplade till spelet. Användaren har inga rättigheter att använda detta material utanför det som är ryms inom spelreglerna.

 1. Personuppgifter

När användaren accepterar användarvillkoren så accepterar användaren att spelutgivaren kan behandla personuppgifter i enlighet med spelutgivarens användarvillkor för personuppgifter. Mer information kring detta kan hittas här http://www.svenskelitfotboll.se/allmanna-villkor/ och här http://www.svenskelitfotboll.se/integritetspolicy/

 1. Kontakt

Vid frågor kring användarvillkoren, läs gärna regler eller FAQ. För vidare information, kontakta spelutgivaren på fantasy@allsvenskan.se

Senast uppdaterad 2019-03-08